hát akkor kezdjük el a blogot...

ez a bejegyzés matekról szóló/matekoz közel álló filmekkel/sorozatokkal foglalkozik.

 pi

 

ez egy 1998 as fekete-fehér film egy matematikusról aki  egy új felfedezés küszöbén áll. de a megőrüléshez is közel van. Max (a főszereplő) az egyik legnagyobb rendszert akarja megfejteni: a tőzsde rendszerezett káoszát. kap egy érdekes eredményt. Maxot folyamatosan üldözi egy cég, amely bármit megtenne, hogy megszerezze azt amit a gépe kiadott. érdekes régi film. jó értékelésekkel. 
 
 big bang theory
 egy amerikai tvsorozat ami két "kocka,, Leonard Hofstadter , Sheldon Coopev és barátaik életéről szól. a házba ahol laknak egy lány költözik (penny) aki rendesen felforgatja az életüket. a poénok fő forrása az hogy a fiúk életmodja/gondolkodásmódja nagyon eltérő a lányétól.A sorozatból Magyarországon ezidáig az első két évad volt látható a Cool TV műsorán Agymenők néven. a sorozat nyitódala a föld és a világegyetem születését mutatja be. 
 
numb3rs
ez egy olyan amerikai tvsorozat amiben a nyomozó matekszeni öccse olyan képleteket dolgoz ki amivel a bünözők lépéseit viselkedését meg tudja állapítani.érdekes ötlet és valószinüleg jók a részek is. a szinészek: Rob Morrow,David Krumholtz.
 
+1
itt egy kis érdekesség a star trek és a matek rajongóinak:
Spock kikészíti a gépet :) ez egy régebbi részből való. ha már ott is könyörögnek a gépek hogy ne számoltassák ki velük a pi-t akkor mi lehet most? :) erről majd egy másik bejegyzésben bővebben :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://teenmath.blog.hu/api/trackback/id/tr853221335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása